Huurtoeslag

Iedereen die huurtoeslag ontvangt, krijgt in november of december een voorschotbeschikking van de Belastingdienst. Daarop staat de hoogte van je huurtoeslag in het volgende jaar vermeld. Je huurtoeslag is gebaseerd op de gegevens die de Belastingdienst van je heeft. Maar in een jaar kan veel veranderen. Samenwonen, scheiden, een ander inkomen of een ander huis: allemaal veranderingen die van invloed kunnen zijn op de hoogte van je huurtoeslag. Controleer de gegevens op de voorschotbeschikking dus goed. En let hierbij vooral op je inkomensgegevens.

Kloppen de gegevens niet? Geef dat dan zo snel mogelijk door via toeslagen.nl. Zo voorkom je dat je geld misloopt, of later geld moet terugbetalen.

Huurverhoging en huurtoeslag

De jaarlijkse huurverhoging per 1 juli hoef je niet aan de Belastingdienst door te geven. Dat doen wij voor je. Maar als je huur wordt verhoogd in verband met een woningverbetering (bijvoorbeeld een aanbouw of een dakkapel) dan kan die huurverhoging wel van invloed zijn op de hoogte van je huurtoeslag. Hier kun je een proefberekening maken.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag kun je eenvoudig hier aanvragen.
Doe je de aanvraag liever op papier, vraag dan een formulier hiervoor aan via de Belastingtelefoon: 0800 0543.

Binnen 8 weken na je aanvraag krijg je de voorschotbeschikking van de Belastingdienst met daarop de hoogte van je huurtoeslag. Je ontvangt huurtoeslag vanaf het moment van je aanvraag. Rond de 20e van de maand stort de Belastingdienst je huurtoeslag voor de volgende maand op je bankrekening.