Veilig wonen

Veilig wonen

Meer dan driekwart van de woninginbraken worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers: dieven die pas in actie komen als ze zien dat in een huis makkelijk ‘iets te halen’ is, zodat ze snel hun slag kunnen slaan. Je kunt er dus zelf iets aan doen dat gelegenheidsinbrekers zich niet welkom bij je voelen. Goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk, degelijke ramen en deuren helpen al heel veel.

Veel huurwoningen van Patrimonium beschikken over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een huis krijg het certificaat als de inbraakgevoelige plekken door een erkend bedrijf zijn beveiligd. De kans op inbraak in zo’n woning ligt gemiddeld 50 procent lager dan in een huis zonder keurmerk. Veel informatie en waardevolle preventietips vind je op de speciale website over het politiekeurmerk.

Wil je je woning laten aanpassen zodat die in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dat kan met een huurverhoging of tegen een eenmalige betaling. Bel (0318) 55 79 11 voor meer informatie en/of een prijsopgave.