Huur opzeggen

De huur van je woning opzeggen doe je schriftelijk, digitaal met een opzeggingsformulier of online bij MIJN PATRIMONIUM.
 

 • 1

 • 2

  Eerste woningopname

  De eerste woningopname vindt plaats binnen drie werkdagen na ontvangst van de huuropzegging. Kan je zelf niet aanwezig zijn bij de eerste woningopname, dan kan je iemand hiervoor machtigen.Tijdens de eerste opname neemt de opzichter vastgoed de woning met je door. Hij of zij vertelt wat je nog moet doen om de woning ‘in goede staat’ achter te laten. 
  Bekijk zelf alvast de checklist om te zien hoe de woning opgeleverd moet worden. 

 • 3

  Tweede woningopname

  De tweede opname vindt op de einddatum plaats. De opzichter vastgoed loopt dan nog een keer de woning met je door en kijkt of alle afspraken over het opleveren van de woning zijn nagekomen. Ook neemt hij samen met jou de meterstanden van gas, water en elektra op. Daarna kun je de sleutels bij hem inleveren.

 • 4

  Overname

  Als tijdig bekend is wie de nieuwe huurder van je woning wordt, kun je afspraken maken over het overnemen van bijvoorbeeld de vloerbedekking. Die afspraken leg je vast op het overnameformulier. Dit formulier ontvang je van de opzichter tijdens de eerste woningopname. Bij een huurwoning die wordt verkocht, is het niet mogelijk om spullen ter overname aan te bieden.

 • 5

  Eindafrekening

  Binnen twee weken na de einddatum ontvang je op je nieuwe adres de eindafrekening. Daarin staat een berekening van eventueel te veel of te weinig betaalde huur en een berekening van eventuele kosten die wij voor je hebben gemaakt om de woning in goede staat’ te brengen. De afrekening van service- en stookkosten krijg je later van ons. Die rekenen wij elk jaar rond de maand mei af.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden