Zelf je woning verbeteren

Natuurlijk staat het je vrij zelf verbeteringen aan te brengen in je huis. Daarbij moet je wel rekening houden met de veiligheid én de verhuurbaarheid van de woning. Eenvoudige aanpassingen als het schilderen van kozijnen of het behangen van muren zijn geen probleem. Maar bijvoorbeeld het leggen van plavuizen en plaatsen van een keuken of een dakraam zijn aanpassingen die niet te verwijderen zijn zonder de woning te beschadigen. Als je de woning verlaat, wordt Patrimonium eigenaar van die veranderingen daarom stellen we bij zulke aanpassingen eisen aan de kwaliteit.

Veiligheid

Aanpassingen mogen natuurlijk ook nooit een onveilige situatie opleveren. Ze moeten verantwoord worden uitgevoerd en voldoen aan de (wettelijke) voorschriften voor techniek, milieu, gezondheid en veiligheid.

Toestemming aanvragen

Het is dus altijd verstandig om bij ingrijpende veranderingen aan je woning eerst toestemming te vragen aan Patrimonium. Voor wijzigingen aan de buitenkant van je huis (bijvoorbeeld het aanbrengen van zonwering of een satellietschotel) is toestemming verplicht. Die toestemming vraag je eenvoudig via de  online formulieren op deze pagina. 

Als je toestemming hebt voor een aanpassing die blijvende waarde toevoegt aan je woning, dan kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding als je de woning gaat verlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
• Badkamer-, toilet- en keukenrenovatie
• Plaatsen van een dakraam
• Aanbouwen en tussenbouwen

De beoordeling of je in aanmerking komt voor de (gedeeltelijke) vergoeding vindt plaats als je gaat verhuizen. Heb je hier vragen over, dan kun je terecht bij de opzichter.   

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden