Huurprijs, service- en stookkosten

De huurprijs die je iedere maand voor je woning betaalt, bestaat uit de kale huur en een voorschot voor de service- en stookkosten. Een voorbeeld:

Kale huur € 433,10
Verwarming € 66,00
Elektraverbruik € 8,29
Glasfonds € 1,32
Kosten huisbewaarder € 10,73
Schoonmaakkosten € 9,98
Te betalen bruto huur € 529,42

Service- en stookkosten

In het voorbeeld hierboven zijn de servicekosten de bedragen die je betaalt voor huisbewaarder en schoonmaak. De stookkosten zijn het bedrag dat je betaalt voor de verwarming. Beide bedragen zijn een voorschot. Eén keer per jaar verrekenen we de werkelijke service- en stookkosten met de voorschotten die je daarvoor hebt betaald. We laten je vervolgens weten of je een bedrag terugkrijgt of moet bijbetalen. En als de werkelijke kosten hoger of lager zijn dan de voorschotbedragen die je dat jaar hebt betaald, dan passen we voor het volgende jaar je voorschotbedragen aan. 

Rekeningnummer doorgeven uitbetaling service en/of stookkosten

Als je van ons een afrekening service- en of stookkosten hebt ontvangen waarbij je geld terugkrijgt, gebruiken wij het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Is dit rekeningnummer onjuist of is je rekeningnummer bij ons niet bekend, dan kun je dat via een kopie van je bankpasje en de vermelding welk adres het betreft, aan ons doorgeven. Wij gebruiken dan dit rekeningnummer en ook je eventuele toekomstige tegoeden worden op dit nummer gestort.

Je kunt de kopie van je bankpasje en je adres bij ons op kantoor inleveren, per post verzenden naar Postbus 91, 3900 AB Veenendaal of mailen naar infopatrimoniumnl

Meterstanden opnemen 

De meterstanden worden digitaal uitgelezen door Techem of Ista Nederland.

Warmtewet beschermt de huurder

Sinds 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht. In deze wet staat onder meer dat de kosten die Patrimonium je voor het gebruik van de verwarming in rekening brengt, niet hoger mogen zijn dan een door de overheid vastgestelde maximumprijs. Meer informatie hierover lees je in de Algemene voorwaarden warmtelevering Patrimonium woonservice. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden