Aantal woninginbraken in 2019 drastisch gedaald

Publicatiedatum: 17-01-2020

In 2019 werden in Veenendaal 4% minder misdrijven geregistreerd dan in 2018. Met name het aantal woninginbraken daalde spectaculair: met 40%! Dat meldt Nieuws.nl. "We zitten op een niveau dat we sinds 2006 niet meer in Veenendaal hebben meegemaakt", zegt burgemeester Gert-Jan Kats. "De gemeente, politie, Patrimonium, Schipper Security en Bluestar zetten de maatregelen die al worden uitgevoerd ook in 2020 voort om te zorgen voor een verdere daling."

Bron: Nieuws.nl - Foto: Politie Veenendaal

In Veenendaal werden afgelopen jaar 145 woninginbraken geregistreerd en dat is sinds 2006 niet meer voorgekomen. In alle vijf gemeenten op de Heuvelrug (Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Veenendaal) heeft het thema woninginbraken (High Impact Crime) lokaal prioriteit. In vier van de vijf gemeenten op de Heuvelrug is sprake van een daling van de woninginbraken. 

Burgemeester Kats: “De gerichte aanpak op woninginbraken leidt tot steeds betere resultaten. Een heftige gebeurtenis als een woninginbraak verdient nog steeds onze volle aandacht. Het aantal woninginbraken is met 40% afgenomen ten opzichte van 2018. In 2018 hadden we ook al te maken met een daling. We zitten op een niveau dat we sinds 2006 niet meer in Veenendaal hebben meegemaakt en dat is toch het benoemen waard. De gemeente, politie, Patrimonium, Schipper Security en Bluestar zetten de maatregelen die nu al worden uitgevoerd ook in 2020 voort om te zorgen voor een verdere daling. Een inbreker, crimineel, stopt niet bij de gemeentegrens. Mooi om te zien dat door de samenwerking op dit thema een goed resultaat in het gehele Heuvelruggebied is terug te zien.”

Lees het volledige bericht op Nieuws.nl.

 

Deel deze pagina