CO2-positief dakdekkingssysteem en zonnepanelen op flatgebouwen Patrimonium

Publicatiedatum: 24-07-2019

Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave. Uiterlijk in 2030 moeten hun sociale huurwoningen gemiddeld energielabel A hebben. Patrimonium woonservice investeert dan ook fors in de bestaande woningvoorraad. Zo worden sinds april van dit jaar de daken van een aantal flatgebouwen voorzien van extra isolatie en zonnepanelen. Om ook dit proces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen, wordt de CO2-uitstoot van het project gecompenseerd.

Van een aantal flatgebouwen aan de Tinneweide, De Palmengrift, Boompjesgoed, Thorbeckesingel, De Grote Pekken en Hollandia worden de daken geheel of gedeeltelijk extra geïsoleerd. Patrimonium laat dit werk uitvoeren door Oranjedak, dat na de isolatie ook de zonnepanelen op de daken van de flatgebouwen plaatst. Met de verduurzamingsoperatie investeert Patrimonium niet alleen in een duurzamere toekomst maar ook in meer wooncomfort en lagere energielasten van de huurders. 

Bomen absorberen CO2
Oranjedak is partner van Trees for All, een bedrijf dat CO2-uitstoot compenseert door bomen te planten. Zo kunnen de daken CO2-positief worden opgeleverd. Oranjedak heeft berekend wat de uitstoot is van de wagens van de dakdekkers én van alle materialen (isolatie, bevestigingssysteem en de dakbedekking), van de productie tot en met het einde van de levensduur ervan. In totaal gaat het om iets minder dan 500 ton CO2. En die uitstoot wordt gecompenseerd door bijna 1.000 bomen aan te laten planten door Trees for All. Uiteindelijk wordt hiermee zelfs een klein beetje CO2-uitstoot gereduceerd.

 

Deel deze pagina