De Prilhof 25 jaar

Publicatiedatum: 11-07-2017

Dit jaar bestaat De Prilhof 25 jaar. Een sfeervol hofje met 13 woningen, een prachtige binnentuin en een hechte bewonersgroep.

Dit jaar bestaat De Prilhof 25 jaar, een sfeervol hofje in Veenendaal met in totaal 13 woningen. De meeste woningen dateren uit begin 20e eeuw. Begin jaren ’90, toen de oorspronkelijke woningen uit 1910 werden gerenoveerd, zijn er nog 4 woningen aan toegevoegd. In combinatie met de prachtige binnentuin vormt De Prilhof nu al weer 25 jaar een hechte gemeenschap, waarin de bewoners onderling nauw contact met elkaar onderhouden en veel activiteiten gezamenlijk ondernemen. 

Het 25-jarig bestaan van de Prilhof werd op donderdag 6 juli gevierd door de bewoners, in aanwezigheid van Patrimonium. Patrimonium is eigenaar van de woningen en was 25 jaar geleden opdrachtgever van de renovatie en de nieuwbouw. Hiermee konden de vooroorlogse woningen behouden blijven in het Veense straatbeeld. 

Ter gelegenheid van de lustrumviering bood Patrimonium een bord aan in de binnentuin, met daarop een gedicht over De Prilhof, geschreven door de heer Van de Brink, een van de bewoners van het eerste uur. De uitnodiging om het bord te onthullen was voor hem een totale verrassing. “Als een van de belangrijke initiatiefnemers van vele bewonersinitiatieven, komt deze eer hem volledig toe”, aldus Hans Goorhuis, manager Wonen bij Patrimonium. “Je kan nooit genoeg hebben van klanten als de heer Van de Brink, die samen met zijn medebewoners het wonen in De Prilhof tot een feestje maakt. Precies zoals het ooit bedoeld was”. 

Deel deze pagina