De Reünie klaar voor de toekomst

Publicatiedatum: 02-07-2015

De Reünie in Veenendaal, een tot woongebouw getransformeerde school, is op spectaculaire wijze geopend.

De Reünie in Veenendaal is op spectaculaire wijze geopend. Na toespraken van wethouder Arianne Hollander, directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed en directeur Piet de Vrije van Patrimonium woonservice kwamen ruim 20 dansers uit het publiek tevoorschijn en werd tijdens een spectaculaire flashmob confetti over het hele terrein geblazen. De Reünie is een tot woongebouw getransformeerde school met 61 appartementen, waarin jongeren en starters hun thuis hebben gevonden. Arianne Hollander: "Veel mensen in Veenendaal hebben herinneringen aan dit schoolgebouw. Juist daarom is het mooi dat het nu is behouden voor de toekomst!”

De Reünie is een schoolvoorbeeld van een succesvol transformatieproject. In de herbestemming van de voormalige school is veel aandacht besteed aan het bewaren van elementen van het gebouw, de authentieke sfeer en duurzame ontwikkeling. Om de historie van het gebouw te benadrukken zijn in de gangen prachtige oude schoolfoto’s gebruikt van voormalige leerlingen en onderwijzers van de technische school. De appartementen zijn gerealiseerd in de voormalige gymzaal/aula en in de voormalige leslokalen. OpZoom architecten BV tekende voor het ontwerp van De Reünie. Marcel Schipper: “Het duurzaam hergebruik van bestaand vastgoed in steden is één van de speerpunten van VolkerWessels Vastgoed.”

Dankzij succesvolle samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed, Boschveen Projectontwikkeling, Patrimonium woonservice, Gemeente Veenendaal en bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn (een VolkerWessels onderneming) is de Reünie nu klaar voor een nieuwe toekomst.

Deel deze pagina