Eerste huurders De Reünie krijgen sleutels overhandigd

Publicatiedatum: 30-04-2015

Op donderdag 30 april 2015 zijn de sleutels uitgereikt aan de eerste huurders van De Reünie, de voormalige technische school (‘het oude CSV, Talmaschool’) aan de Industrielaan.

Op donderdag 30 april 2015 zijn de sleutels uitgereikt aan de eerste huurders van De Reünie. De voormalige technische school (‘het oude CSV, Talmaschool’) aan de Industrielaan in Veenendaal gaat een nieuwe toekomst tegemoet als woonlocatie. De herbestemming van de voormalige school is tot stand gekomen dankzij subsidie van de gemeente Veenendaal. VolkerWessels Vastgoed en Koningsveen ontwikkelden de locatie en Patrimonium woonservice kocht 43 appartementen aan in dit unieke gebouw. 

In De Reünie zijn in totaal 61 koop- en huurappartementen gerealiseerd. Bijzondere appartementen, mede door de hoogte van de plafonds van circa 4 tot 5 meter, door de ligging nabij het centrum en treinstation en de eigentijdse, moderne uitstraling. 

In navolging van de eerste kopers mochten de heren Stinissen, Van Deelen en Truong vandaag als eerste huurders de sleutels in ontvangst nemen van hun eigen huurwoning. 


Karakter van de oude school
In de herbestemming van de voormalige school is extra aandacht besteed aan het bewaren van de authentieke details, zodat het karakter van de school behouden blijft. Om de historie van het gebouw te benadrukken zijn in de gangen prachtige foto’s geplaatst van leerlingen en onderwijzers van de technische school. De appartementen zijn gerealiseerd in de voormalige gymzaal/aula en in de voormalige leslokalen. Architect Johan Blokland van opZoom Architecten BV uit Arnhem tekende voor het ontwerp van De Reünie. 

De komende weken betrekken alle nieuwe bewoners hun appartement. Voor menigeen betekent de nieuwe woning letterlijk een terugkeer naar de oude school. Een blijvende Reünie van dit schoolgebouw wordt daarmee werkelijkheid!  

Deel deze pagina