Nieuw wooncollectief voor jongvolwassenen in Veenendaal

Publicatiedatum: 26-10-2020

In november start in Veenendaal het wooncollectief de Nachtzwaluw. In dit appartementencomplex komen 12 jongvolwassenen met en zonder ondersteuningsvraag wonen. Elke bewoner huurt zelfstandig een appartement en met elkaar leveren zij een actieve bijdrage aan het gezamenlijke woonproject. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden.

Bij de Nachtzwaluw in Veenendaal woon je zelfstandig in een wooncollectief. De deelnemers (allen tussen de 18 en 27 jaar) kiezen er bewust voor samen te wonen in het appartementencomplex én samen te werken aan een fijne woonomgeving. Bijvoorbeeld door een praatje te maken met de buren, samen een kop koffie te drinken en een helpende hand te bieden bij het opdoen van woonvaardigheden. In de Nachtzwaluw hebben bewoners oog voor elkaar.

Wie doet mee?

Wooncollectief de Nachtzwaluw is een gezamenlijk initiatief van Patrimonium woonservice, zorgorganisatie Kwintes en de gemeente Veenendaal. Dit wooncollectief biedt een thuis aan jongvolwassenen die een binding hebben met Veenendaal en starten op de woningmarkt. Bewoners huren hun appartement van Patrimonium woonservice. Huurders met een ondersteuningsvraag krijgen professionele ondersteuning van Kwintes. Voor hen is de Nachtzwaluw een tussenstap naar volledig zelfstandig wonen. In het wooncollectief doen zij woonvaardigheden op en leren zij omgaan met financiën.

Appartement

De Nachtzwaluw ligt in de wijk Veenendaal-West, vlak bij een winkelcentrum en een station. Er zijn appartementen met een zit/slaapkamer (studio), met een slaapnis en met een aparte slaapkamer. Alle appartementen hebben een eigen keukenblok, sanitair en een eigen voordeur. De huurkosten zijn tussen € 405,00 en € 525,00, exclusief stookkosten. Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van inkomen en leeftijd.

Meer informatie en aanmelden

Als je interesse hebt in een appartement in De Nachtzwaluw en je hebt een binding met Veenendaal, stuur dan een mail met je motivatie om te kiezen voor dit wooncollectief naar projectleider Mariska Vrijs, m.vrijskwintesnl. Zij neemt contact met je op.

Deel deze pagina