Ook huurders Patrimonium besparen met zonnepanelen

Publicatiedatum: 13-02-2020

In de Rijnpost van deze week een uitgebreid interview met twee huurders van Patrimonium die zelf energie opwekken met zonnepanelen op het dak van hun woning. Patrimonium maakte vorig jaar bekend 800 woningen te willen voorzien van zonnepanelen. Daarvoor werd de Zoncorporatie ingeschakeld, een bedrijf dat woningcorporaties helpt bij het verduurzamen van het woningbezit met zonnepanelen en ledverlichting. 

“Patrimonium betaalt de plaatsing en het onderhoud en de Zoncorporatie zorgt daarvoor", vertelt Willem Brandenburg. "Wij huren de panelen voor een klein bedrag van Patrimonium. Per paneel betalen we € 2,50. Wij hebben acht panelen dus we betalen iedere maand € 20,- extra. Maar de opbrengsten mogen we zelf houden. En de Zoncorporatie heeft ons voorgerekend dat het ons zo’n € 40,- per maand kan opleveren. Hoeveel het precies is, weten we aan het eind van het jaar. In ieder geval is ons gegarandeerd dat het ons niets extra’s gaat kosten.”

Buitenkans
“We wilden heel graag zonnepanelen", vertelt Marcelle van Loon. "We zijn begaan met het milieu en doen ons best daar zelf ook stappen in te nemen, maar omdat we een huurhuis hebben, konden we er niet zelf beginnen aan zonnepanelen. Dus dit was voor ons een buitenkans." Ook over de installatie is Marcelle bijzonder te spreken. "Het ging allemaal heel netjes en snel. Terwijl er ook nog een nieuwe stoppenkast geïnstalleerd moest worden. Echt ongelooflijk! Ze kwamen om een uur of acht ’s ochtends en om twee uur ’s middags waren ze alweer weg. Vanaf dat moment kwam de stroom meteen binnen."

Meer informatie en aanmelden
Bent u huurder van Patrimonium en wilt u ook zonnepanelen huren? Meld u dan aan via de speciale website: patrimonium.dezoncorporatie.nl. U kunt ook mailen naar patrimoniumdezoncorporatienl. Of bellen met telefoonnummer 088-311 0 388.

Lees het volledige interview met Marcelle en Willem in De Rijnpost.

 

Deel deze pagina