Patrimonium bouwt 29 nieuwe eengezinswoningen

Publicatiedatum: 26-01-2022

Nog maar een maand geleden leverde Patrimonium 63 nieuwe sociale huurappartementen op in Veenendaal-Oost. En vorige week werden alweer nieuwe aannemingsovereenkomsten getekend. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis gaat voor Patrimonium 29 eengezinswoningen bouwen in Oost: 5 op eiland H, 5, op eiland I en 19 op eiland K. Duurzaam, betaalbaar én razendsnel: de woningen worden nog dit jaar opgeleverd.

Die snelheid heeft alles te maken met de keuze voor de concepten ‘conceptueel bouwen’ en ‘gevelklaar’. Bij conceptueel bouwen wordt niet steeds een nieuw ontwerp gemaakt, maar biedt de bouwer een groot aantal verschillende concepten aan waaruit de afnemer — in dit geval de woningcorporatie — keuzes kan maken. Zo is er voor de afnemer steeds volop te kiezen en kan de bouwer veel efficiënter werken.

Minder CO2-uitstoot

Gevelklaar betekent dat de wanden in de fabriek worden gemaakt en kant-en-klaar aankomen op de bouw. Compleet met kozijnen en goed geïsoleerd. Dit zorgt voor een vlotte doorlooptijd en geen afhankelijkheid van weersomstandigheden. Ook belangrijk: minder transportbewegingen zorgen voor minder CO2-uitstoot. En nog een bijkomend voordeel, gezien het groeiende tekort aan vakmensen in de bouw: er is minder personeel op de bouwplaats nodig. Bovendien is volop variatie mogelijk, zodat Patrimonium, in overleg met de supervisor, kan zorgen voor een mooie architectonische kwaliteit.

Sneller en duurzamer

“Dit zijn heel interessante ontwikkelingen”, vindt Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium. “Het zijn innovaties waarvan wij in Veenendaal voor het eerst gebruik maken. En als dat bevalt, biedt dat zeker perspectief voor de toekomst.” Martin Companje, directeur van Roosdom Tijhuis is blij met de kans om huurders van Patrimonium het woonconcept van zijn bedrijf in de praktijk te laten ervaren. “Ontwikkelen en bouwen kan zo veel sneller en duurzamer. En ondanks de standaardisatie is er veel ruimte voor variatie per project.”

Wanneer de woningen in de verhuur gaan, is nog niet bekend. Hou hiervoor deze website, huiswaarts.nu en de Facebookpagina van Patrimonium in de gaten.

Nog meer nieuwbouw

Patrimonium bouwt volop verder in Veenendaal. Op Eiland K in Veenendaal-Oost volgen binnenkort ook nog eens 32 appartementen. En aan de Dennenlaan staat de nieuwbouw van zo’n 70 appartementen op de agenda. In het Franse Gat is Patrimonium volop actief met herstel, onderhoud, renovatie en nieuwbouw. En er zijn plannen voor Groenpoort, de laatste nieuwbouwwijk van Veenendaal-Oost. Ook daar gaat Patrimonium de komende jaren nog flink aan de slag.

Bij de foto: Ondertekening van de aannemingsovereenkomsten. Vlnr: Harmen van de Maat (planontwikkelaar) en Martin Companje (directeur) van Roosdom Tijhuis en Trees van Haarst (directeur-bestuurder) en Theo van Heukelom (manager vastgoed) van Patrimonium.

Vlnr: Impressies woningen eilanden H, I en K (klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

Deel deze pagina