Patrimonium bouwt aan 300 woningen

Publicatiedatum: 31-03-2015

Op dit moment zie je op heel veel plekken in Veenendaal diverse bouwactiviteiten. Ook de naam Patrimonium woonservice zie je op menig bouwbord. Patrimonium heeft maar liefst 300 woningen in aanbouw. Het gaat om zeven projecten. Daarmee probeert Patrimonium een antwoord te geven op de vraag naar huurwoningen op dit moment.

Het bouwprogramma van Patrimonium kent diverse woningtypes. Zo zijn er eengezinswoningen, appartementen, woningen voor jongeren, zorgwoningen en “passiefhuizen”. Allemaal huurwoningen. Deze woningen verschijnen op diverse plekken in Veenendaal.

Zeer binnenkort zijn de 18 eengezinshuurwoningen in Park Spitsbergen (Nova Zembla) gereed. Kort daarop, in mei, volgen de 43 jongerenappartementen aan de Industrielaan in de voormalige CSV-school; het project de Reünie. Van vier projecten is de bouw recent gestart: 71 mooie appartementen recht tegenover het gemeentehuis, 84 zorgwoningen “De Shelter” naast het gezondheidscentrum aan de Industrielaan en 10 woningen aan de Van der Heidehof aan het Boompjesgoed.

Twee projecten zullen nog dit jaar een aanvang nemen. Het gaat om 25 eengezinswoningen  in Buurtstede in Veenendaal-oost (wijk de Erven) en om 36 woningen aan de Stadhouderslaan. Voor dit laatste project moet eerst het bestaande gebouw in oktober gesloopt worden. Het nieuwe gebouw bestaat uit 24 eengezinswoningen en 12 appartementen. Deze woningen zullen een zeer laag energiegebruik kennen en heten daarom “passiefhuizen”. Patrimonium gaat daar huurders voor zoeken die betrokken zijn bij duurzaamheid en die bereid zijn om hun ervaringen met deze woningen te delen.

Van deze zeven projecten zijn er nog maar twee waarvoor de verhuur nog moet starten. Dat zijn de projecten aan de Stadhouderlaan en die in Veenendaal-oost. Voor de overige vijf projecten is voor de woningen al een huurder gevonden.

Deel deze pagina