Patrimonium en VWS organiseren woondebat met Veenendaalse politiek

Publicatiedatum: 08-02-2022

De Veenendaalse politieke partijen gaan in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar in discussie over wonen in Veenendaal. Samen met de Veenendaalse Woningstichting organiseert Patrimonium daarvoor op woensdag 23 februari een woondebat. De wooncrisis, de enorme behoefte aan nieuwe woningen, is daarbij vanzelfsprekend een van de belangrijkste thema’s.

De wooncrisis was — naast corona — een van de meest besproken onderwerpen in het afgelopen jaar. Begrijpelijk: de woningnood in Nederland was sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo groot als nu. Ook hebben we te maken met een klimaatcrisis en een energiecrisis. Deze vragen aandacht voor verduurzaming, energiebesparing en de woonlasten van mensen in de minst energiezuinige woningen.

Woondebat
Voor de gemeente en de woningcorporaties ligt er een belangrijke taak en een enorme uitdaging om oplossingen hiervoor te vinden. Samen met de Veenendaalse Woningstichting (VWS) zetten wij de wooncrisis dan ook graag hoog op de agenda bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Daarom organiseren zij in aanloop naar de verkiezingen een woondebat op woensdag 23 februari 2022 van 19.30 tot 22.00 uur. 

Beschikbaarheid en betaalbaarheid
Alle partijen die meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Veenendaal doen mee aan het debat. Zij gaan met elkaar in discussie over verschillende thema’s. De beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen zijn belangrijke onderwerpen en daarnaast duurzaamheid en de leefbaarheid van de woonomgeving. Veel belangrijke keuzes die de Veenendaalse politiek moet maken over deze onderwerpen, komen daarbij aan de orde.

Livestream
Het debat vindt plaats in de Basiliek in Veenendaal. Vanwege de coronamaatregelen kan daarbij beperkt publiek aanwezig zijn. Daarom hebben Patrimonium en de VWS besloten het debat ook live te streamen via patrimonium.nl/woondebat en via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van Patrimonium. Vanaf donderdag 24 februari is de opname van het debat terug te kijken via de websites van de woningcorporaties en het YouTube-kanaal van Patrimonium.

 

Deel deze pagina