Patrimonium investeert in betaalbare én duurzame huurwoningen

Publicatiedatum: 01-10-2019

 

Terwijl de roep om meer sociale huurwoningen steeds luider wordt, wordt ook die andere roep, om meer duurzame woningen, steeds sterker. Niet in het minst omdat het klimaatakkoord ook voor woningcorporaties een belangrijke opdracht met zich meebrengt. Uiterlijk in 2030 moeten hun sociale huurwoningen gemiddeld energielabel A hebben. Patrimonium woonservice investeert dan ook flink in de bestaande woningvoorraad.

Dat doen zij omdat het goed is voor het milieu, maar zeker ook omdat haar huurders er van profiteren. Goed geïsoleerde woningen bieden immers meer comfort én geven huurders meer grip op hun energieverbruik, zodat zij hun woonlasten kunnen beperken.  

Week van de duurzaamheid 7 oktober tot en met 11 oktober
Patrimonium pakt aan! Dat laten ze óók in de week van de duurzaamheid van, 7 oktober tot en met 11 oktober, goed zien. Ze starten op 7 oktober met het verduurzamen van 800 woningen met zonnepanelen. Daarnaast is afgelopen jaar een batterijopslag aan de Spiesheem in gebruik genomen, die inmiddels zijn succes in opslag van zonnestroom en daarmee besparing voor de huurders heeft bewezen. Het systeem wordt op dinsdag 8 oktober officieel in gebruik genomen door bestuurder Trees van Haarst. “Patrimonium pakt aan! is zeker geen loze belofte”, zegt Van Haarst. “We investeren volop in goede, betaalbare woningen voor onze huidige en toekomstige huurders en daarmee in duurzaam wonen in Veenendaal.”

Ledverlichting
Op 9 oktober in de middag kunnen huurders uit verschillende wijken hun gloeilampen inruilen tegen ledverlichting. En daarnaast start Patrimonium op 10 oktober ook aan de Dichterslaan met het aanbrengen van ledverlichting in de algemene ruimten van het woongebouw. De komende jaren gaat Patrimonium alle woongebouwen voorzien van ledverlichting. Dit is de meest energiezuinige verlichting met daarnaast ook een lange levensduur. Goed voor het milieu en zeker ook goed voor de portemonnee van de huurders.

Informatiemarkt Duurzaam Veenendaal
Meer weten over de duurzame activiteiten van Patrimonium nu en in de toekomst? Op vrijdag 11 oktober van 13.00 – 18.00 uur zijn zij aanwezig op de informatiemarkt ‘Duurzaam Veenendaal’ in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. U bent daar van harte welkom!

 

Deel deze pagina