Patrimonium woonservice kiest voor de Zoncorporatie

Publicatiedatum: 18-07-2019

Verduurzaming van 800 woningen start in september
Patrimonium woonservice uit Veenendaal heeft zich ten doel gesteld  komende half jaar maar liefst 800 woningen te verduurzamen met zonnepanelen. Het betreft eengezins- en meergezinswoningen. Om dit te realiseren heeft Patrimonium ervoor gekozen om samen te werken met de Zoncorporatie uit Amsterdam. De werkzaamheden starten direct na de zomer. 

Patrimonium is bepaald geen nieuwkomer op het gebied van zon-PV. Al in 2003 werden de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. Deze systemen werden aangelegd ten behoeve van de centrale voorzieningen van appartementengebouwen. De zonnepanelen waarin Patrimonium nu investeert, worden aangesloten op de huisaansluitingen van de woningen.  De huurders van Patrimonium krijgen zo direct toegang tot duurzame, goedkope zonnestroom.  

Bestuurder Trees van Haarst is blij dat er nu concreet werk gemaakt wordt van duurzame ambitie die al langer leeft binnen Patrimonium: “Bij deze verduurzaming staat betaalbaarheid voorop. Voor de huurders gaan hun woonlasten omlaag. En dat is uiteindelijk waar wij het voor doen.” 

Over de Zoncorporatie
Met haar keuze voor de Zoncorporatie heeft Patrimonium gekozen voor samenwerking met een ambitieuze, relatief nieuwe speler op het duurzame toneel. De Zoncorporatie is een totaalontzorger voor woningcorporaties waar het gaat om zon-PV. Het bedrijf biedt een breed dienstenpakket voor de financiering, ontwikkeling, huurderscommunicatie, installatie en het beheer van zonnesystemen in de gebouwde omgeving. 

Als nieuwe klant sluit Patrimonium aan in een rijtje klanten bestaande uit  onder andere de woningcorporaties Ymere, Woonforte, Alliantie en Stadgenoot. 
 

Deel deze pagina