Positieve beoordeling Patrimonium na visitatie

Publicatiedatum: 27-07-2015

Onderzoeksbureau Raeflex heeft Patrimonium beoordeeld op haar prestaties van de afgelopen jaren. Met een positief eindresultaat!

De afgelopen maanden is Patrimonium woonservice beoordeeld op haar prestaties van de afgelopen jaren. Als lid van brancheorganisatie Aedes vindt een dergelijke beoordeling (visitatie) elke vier jaar plaats. De onderzoekscommissie van Raeflex, het bureau dat de visitatie heeft uitgevoerd, beoordeelt Patrimonium als betrouwbaar, betrokken en bescheiden. 

In het rapport beschrijft de commissie dat het Patrimonium heeft leren kennen als een vernieuwde, moderne woningcorporatie met een heldere en frisse blik op de toekomst. Een corporatie die de opgaven in Veenendaal aankan. Huurders en andere belanghebbenden beoordelen de prestaties van Patrimonium met een 7,6. Vergeleken met andere woningcorporaties in Nederland is dit een van de hoogst behaalde scores. 

Voor directeur Piet de Vrije van Patrimonium is dit een prachtig resultaat: ‘We zijn inderdaad een bescheiden organisatie, dus we vinden het best lastig om zo’n mooie beoordeling in ontvangst te nemen. Onze mensen doen ‘gewoon’ hun werk en doen dit naar beste kunnen. Het is voor onze 90 medewerkers wel erg prettig dat uit het onderzoek blijkt dat dit gewaardeerd wordt en dat we op de goede weg zijn.’ 

In het visitatierapport zijn de sterke punten en de verbetersuggesties voor Patrimonium opgenomen. Met de verbeterpunten gaat de organisatie de komende jaren aan de slag. 

Wilt u het volledige rapport bekijken? U kunt het hier downloaden. 

Deel deze pagina