Proef met gasloos koken bij groot onderhoud aan De Palmen Grift

Publicatiedatum: 01-10-2020

Patrimonium pakt aan! Aan het Pampagras en in Veenendaal-Oost bouwen we nieuwe woningen en op verschillende plaatsen in Veenendaal zijn aannemers in opdracht van Patrimonium bezig met (groot) onderhoud. Onder meer aan De Palmen Grift waar de komende maanden twee flatgebouwen flink onder handen worden genomen. Onderhoudsbedrijf Hegeman Bouwpartners is inmiddels aan de slag in het appartementengebouw 'Liguster'. Voor de Kerst moeten de werkzaamheden daar zijn afgerond. En na de kerstvakantie starten we in het gebouw 'Esdoorn'.

De meeste badkamers en toiletruimtes worden vernieuwd en (waar dat eerder nog niet is gebeurd) ook de keukens. Dankzij een slimme aanpassing in de riolering - met onder meer geluidswerende afvoerbuizen en akoestisch geïsoleerde plafonds -kunnen we de instaphoogte van de badkamers verlagen van ongeveer 18 naar niet meer dan 4 cm!

De appartementen in Liguster en Esdoorn hebben alleen een gasaansluiting in de keuken. Dat maakt het interessant om over te gaan op gasloos/elektrisch koken. Daarmee doen we in deze flatgebouwen nu een proef. Bij de bewoners die hiervoor kiezen, verwijdert Patrimonium de gasmeter. De bewoners betalen daarvoor dan geen vastrecht meer en dat scheelt flink in de portemonnee! Bovendien plaatsen we kosteloos een inductiekookplaat. Daarbij krijgen de deelnemers aan de proef van Patrimonium een vergoeding voor bijvoorbeeld nieuwe pannen. Meer dan de helft van de bewoners heeft al laten weten mee te doen met de proef!

Deel deze pagina