Renovatie Duivenwal kan na de zomer van start

Publicatiedatum: 07-07-2021

Meerderheid bewoners akkoord, sociaal statuut ondertekend

De 267 appartementen in de Duivenwal I en II krijgen een grote opknapbeurt. Bewoners hebben last van vocht en schimmel in de woning. En er zijn klachten over tocht. Door isolatie, ventilatie en tochtwerende maatregelen doet Patrimonium daar iets aan. Daarmee worden de appartementen comfortabeler en bovendien kunnen de energielasten omlaag. Ook de badkamer wordt vernieuwd en ruimer. Hierdoor zijn de woningen straks ook geschikt voor bewoners met een rollator of rolstoel.

Voor de veelal seniore bewoners, is de opknapbeurt een ingrijpende gebeurtenis. Om hen goed te ondersteunen maakte Patrimonium samen met de Huurdersvereniging duidelijke afspraken over voorzieningen en vergoedingen. Die liggen nu vast in het sociaal statuut, dat dinsdag 6 juli door de Jan van Beek , voorzitter van de Huurdersvereniging en Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium, werd ondertekend.

In juni konden de huurders zich uitspreken over de plannen voor renovatie en verduurzaming van hun appartement en flatgebouw. 82 procent van de bewoners stemde in met de plannen en de bijbehorende voorzieningen en vergoedingen (Duivenwal I 85 procent; Duivenwal II 77 procent).

In september starten de werkzaamheden in de eerste woning. Het opknappen van alle 267 appartementen duurt ongeveer anderhalf jaar. Bouwcombinatie Van Wijnen – Trebbe voert het werk uit.

Kijk voor meer informatie op duivenwal.nl.

 

Deel deze pagina