Renovatie seniorenappartementen Duivenwal van start

Publicatiedatum: 23-09-2021

Woningen worden comfortabeler, gezonder, duurzamer en veiliger

267 appartementen voor senioren aan de Duivenwal in Veenendaal worden de komende anderhalf jaar grondig gerenoveerd. Woensdag 22 september is daarvoor de officiële aftrap gegeven. Patrimonium investeert maar liefst 21 miljoen euro in de vernieuwing en verduurzaming van de woningen. De bouwcombinatie Van Wijnen Trebbe neemt de uitvoering voor haar rekening.

De renovatie moet leiden tot meer wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en veiligere woningen. Onder meer de vernieuwing van het sanitair, vervanging van keukens ouder dan 10 jaar en het verbeteren van de brandveiligheid staan op het programma. Duurzaamheidsmaatregelen gaan bovendien zorgen voor een flinke besparing op het verbruik van energie, waardoor de bewoners straks hun energielasten kunnen zien dalen.

Woonplezier

Bij het officiële startmoment benadrukte projectleider Jack Groen van Patrimonium het belang van samenwerking bij deze renovatie: “Niet alleen tussen de woningcorporatie en de aannemers, maar ook de samenwerking met de bewoners is belangrijk om van dit project een succes te maken.” Marleen Mokkink, directeur bij Van Wijnen, onderstreepte dat nog eens: “Wij begrijpen heel goed hoe ingrijpend dit voor de bewoners is. Ik hoop dan ook dat zij straks volop kunnen genieten van het woonplezier dat de renovatie hen heeft opgeleverd.”

Bewonersbegeleiders

Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium, legde de link met het motto van Patrimonium: Mensen Wonen Samen: “Wonen staat voor wat we doen, mensen voor wie we het doen en samen voor hoe we het doen. Ik ben dan ook blij dat Van Wijnen Trebbe bij deze renovatie twee heel goede bewonersbegeleiders inzet om onze bewoners hier — gemiddeld ouder dan 80 jaar — heel goed en zorgvuldig te begeleiden.”

Oplevering december 2022

De renovatie van het eerste appartementencomplex — Duivenwal I — is op 15 september van start gegaan en is, als alles volgens planning verloopt, voor de zomer van 2022 afgerond. De planning voor Duivenwal II is komende maand bekend. Van Wijnen Trebbe verwacht de renovatie van dit tweede gebouw in december 2022 op te leveren. Na de renovatie voldoen de woningen aan de Duivenwal helemaal aan de eisen van de tijd en kunnen de appartementencomplexen weer zeker 40 jaar mee. Meer informatie is te vinden op www.duivenwal.nl.

Foto boven: Trees van Haarst (rechts) en bewonersbegeleiders ​Ellis Aardenburg​ (midden) en Marjo van den Bovenkamp (links)

Foto onder: Duivenwal I en II (klik om te vergroten)

Deel deze pagina