Schrijverspark is sociale ontmoetingsplek rijker

Publicatiedatum: 20-03-2017

Bij hun afscheid van Patrimonium woonservice vroegen de toenmalige directeur Piet de Vrije en adjunct-directeur Ary Jan Breur aan hun gasten om geen cadeaus mee te nemen, maar geld te geven voor een cadeau aan de huurders van Patrimonium. Dat cadeau is de afgelopen maanden ontworpen en gemaakt door de leerlingen van de Praktijkschool van de CSV. Op donderdag 16 maart kon het worden onthuld en het is prachtig geworden! Van dat geld is de afgelopen maanden een prachtige bank gemaakt. Een bank die een echte ontmoetingsplek wordt in hartje Veenendaal. Ontworpen en ingelegd met mozaïeksteentjes door leerlingen van de Praktijkschool van de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV). Kortom: gemaakt dóór Veenendalers en bestemd vóór Veenendalers. Op donderdag 16 maart kreeg de bank zijn definitieve plek in het Schrijverspark

Vorig jaar namen de toenmalige directeur Piet de Vrije en adjunct-directeur Ary Jan Breur afscheid van Patrimonium woonservice. Bij hun afscheid vroegen zij hun gasten om geen cadeaus mee te nemen, maar geld te geven voor een cadeau aan de huurders van Patrimonium. 

Van dat geld is de afgelopen maanden een prachtige bank gemaakt. Een bank die een echte ontmoetingsplek wordt in hartje Veenendaal. Ontworpen en ingelegd met mozaïeksteentjes door leerlingen van de Praktijkschool van de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV). Kortom: gemaakt dóór Veenendalers en bestemd vóór Veenendalers.

Op donderdag 16 maart kreeg de bank zijn definitieve plek in het Schrijverspark. Onder belangstelling van onder andere de leerlingen en begeleiders van de Praktijkschool, de donateurs die de bank mogelijk maakten, bewoners van het Schrijverspark en leden van de bewonerscommissies en Huurdersvereniging, konden Piet de Vrije en Ary Jan Breur de bank onthullen. 

Aansluitend volgde nog een verrassing voor alle aanwezigen. Omdat voor de bank een selectie van vijf schilderijen moest worden gemaakt, is aan de naastgelegen flat een geveldoek opgehangen waarop álle kunstwerken van de leerlingen te zien zijn. Trees van Haarst, directeur van Patrimonium, kon de leerlingen, leerkrachten én de bewoners van het Schrijverspark verrassen met dit extraatje, dat de komende tijd de gevel zal opfleuren. 

Deel deze pagina