Sloopcontract getekend voor 36 woningen Stadhouderslaan

Publicatiedatum: 16-07-2015

In augustus gaat de sloop van start van 36 appartementen aan de Stadhouderslaan 9 t/m 79. Patrimonium woonservice en Bouwbedrijf Van Deelen uit Veenendaal tekenden daarover een overeenkomst.

In augustus gaat de sloop van start van 36 appartementen aan de Stadhouderslaan 9 t/m 79.  Patrimonium woonservice en Bouwbedrijf Van Deelen uit Veenendaal tekenden daarover een overeenkomst. In oktober moet de sloop gereed zijn, zodat er aansluitend gestart kan worden met bouw. De bewoners zijn in de afgelopen periode uit de flat vertrokken.

De woningen zijn oorspronkelijk in 1954 gebouwd en een aantal keren heeft er groot onderhoud plaats gevonden. Toch bleek de technische staat dusdanig te zijn dat behoud niet meer mogelijk was. Patrimonium kreeg de woningen in bezit van de gemeente Veenendaal toen het Gelders Veen bij het Stichtse Veen werd gevoegd.

Patrimonium woonservice en Bouwbedrijf Van Deelen hebben eveneens overeenstemming bereikt over de nieuwbouw van 36 woningen die vanaf november dit jaar van start zal gaan. Architect Dirkjan Veen uit Ermelo heeft voor de nieuwbouw een ontwerp gemaakt. Het gaat om 24 grondgebonden stadswoningen en 12 appartementen op de tweede verdieping.

De woningen zullen gebouwd worden volgens het Passiefhuisconcept. Dit betekent dat er zo weinig mogelijk energie nodig is voor verwarming en warmwater in de woningen en er optimaal gebruik gemaakt wordt van duurzame energie. Naar verwachting kunnen de 36 nieuwe woningen eind 2016 bewoond gaan worden.

Deel deze pagina