Speciale zuilen voor etensresten bij hoogbouw-wooncomplexen

Publicatiedatum: 23-12-2019

Er komen speciale zuilen voor het inzamelen van groente-, fruit- en etensresten bij hoogbouw. In deze speciale gf+e zuilen kunnen bewoners van hoogbouw dagelijks en zonder kosten hun groente-, fruit- en etensresten kwijt.

Per 1 september vervalt bij hoogbouw met 20 wooneenheden of meer de korting voor het niet kunnen aanbieden van gf+e-afval. In plaats daarvan kunnen de bewoners — met een handtekeningenlijst — een gf+e zuil aanvragen. Als meer dan 50% van de bewoners een zuil wil (én minimaal twintig woningen) zorgt ACV voor de plaatsing ervan. Het gebruik van de gf+e zuil is gratis.

Kleine wooncomplexen later

De zuilen worden vooralsnog alleen geplaatst bij hoogbouw-wooncomplexen van 20 wooneenheden of meer.  Bewoners van wooncomplexen tot 20 woningen moeten voorlopig hun gf+e nog bij het restafval doen en blijven dan ook voorlopig nog een lager tarief betalen voor het aanbieden van restafval. Wel kunnen zij, als zij hier ruimte voor hebben, een losse kliko met bruin deksel aanvragen, net als laagbouwbewoners. Vanaf eind 2020 wordt het plaatsen van zuilen waar mogelijk uitgebreid naar wooncomplexen tot 20 woningen.

Aanvraagformulier

Half januari ontvangen alle bewoners van wooncomplexen met twintig wooneenheden of meer een brief waarin staat hoe het aanvragen werkt. Op de website van ACV is nu al informatie en het aanvraagformulier te vinden. Het aanvraagformulier kunt u ook hier downloaden.

 

Deel deze pagina