Start campagne Wonen doen we samen

Publicatiedatum: 04-09-2020

Bijna 300 woningcorporaties zijn gestart met de campagne Wonen doen we Samen. We willen vertellen wie we zijn, wat we doen en vooral voor wie we het doen. Maar ook met wie. Want wonen in Nederland, dat doen we samen.

Het thema van de campagne sluit mooi aan bij het motto van Patrimonium: Mensen Wonen Samen. Wonen is wat we doen, samen is hoe we het doen en mensen is waarvoor we het doen.

Een comfortabele plek om te wonen
Verpleegkundigen en vuilnismannen, gezinnen en gepensioneerden, starters en statushouders. Zo’n vier miljoen mensen huren een woning bij een woningcorporatie. Mensen met elk hun eigen verhaal, elk hun eigen voorkeur. En allemaal met de behoefte aan een comfortabele plek om te wonen, in een veilige en vertrouwde omgeving. Om in die behoefte te voorzien, investeren de woningcorporaties elke dag in huizen, maar ook in wijken, dorpen en steden.

We zijn trots op wat we hebben bereikt, maar kijken liever vooruit. Want sociale woningbouw mag niet stilstaan, dus ook wij niet. Daarom bouwen we altijd verder aan een prettige, duurzame samenleving. Dat doen we samen met huurders en gemeenten, met zorgverleners, wijkagenten en honderden anderen.

Goede woningen in een goede leefomgeving
Dus of je nu jong bent of al wat ouder, alleen wilt wonen of samen, met je partner of met een heel gezin: voor een passend huurhuis kun je bij ons terecht. De woningcorporaties zorgen dat er goede, energiezuinige en betaalbare huurwoningen beschikbaar zijn, overal in Nederland. Door die te bouwen, te onderhouden, te verbouwen en te verduurzamen. Bovendien helpen we om wijken prettig en leefbaar te houden, samen met bewoners, gemeenten, welzijnsinstellingen en andere partners.

Lees meer op de speciale website en bekijk hier de campagnevideo.

 

Deel deze pagina