Verwijderen gasaansluiting

Publicatiedatum: 06-07-2021

Patrimonium geeft akkoord

Koken zonder aardgas is duurzamer, gezonder en veiliger in vergelijking met koken op gas.

Vanuit het duurzaamheidsbeleid stimuleert Patrimonium het elektrisch koken. Bij renovaties vragen we huurders daarom of we in hun woning de gasaansluiting voor het koken mogen laten verwijderen.

Stedin is de netbeheerder voor energie in Veenendaal en is daarmee verantwoordelijk voor het transport van energie naar uw woning. Bij woningen waarbij het gas inmiddels is afgesloten wil Stedin de gasleidingen verwijderen. Gasleidingen mogen namelijk vanwege de veiligheid niet onbeperkt ongebruikt blijven liggen. De bewoners die het betreft, hebben van Stedin een brief  ontvangen met de vraag of de gasaansluiting definitief kan worden verwijderd. In dat geval haalt Stedin kosteloos de meter, de gaskraan en de aansluiting weg. In de brief staat ook vermeld dat huurders dit moeten afstemmen met de verhuurder (Patrimonium).

Omdat de huurders in deze woningen niet meer koken op gas, adviseert Patrimonium hun om bij Stedin aan te geven dat de gasaansluiting moet worden verwijderd. Want als het gas weer zou worden aangesloten, dan moet u daar ook (weer) vastrecht op de energierekening voor betalen.

Patrimonium geeft hiermee dus toestemming om de gasaansluiting te laten afsluiten door Stedin.

Stedin geeft aan dat het verwijderen gratis is. Maar om uw aanvraag te bevestigen en aan de juiste gegevens te koppelen, vraagt Stedin u € 0,01 te betalen. We hebben dit voor u gecontroleert: u kunt dit vertrouwen.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over het proces van de aanvraag en het verwijderen van uw gasaansluiting. 

 

Deel deze pagina