63 sociale huurappartementen in Veenendaal-Oost opgeleverd

Publicatiedatum: 15-12-2021

Wie Veenendaal-Oost binnenrijdt, ziet ze meteen staan. Aan de voorzijde ogend als grote pakhuizen langs de kade, aan de achterkant herkenbaar als 63 appartementen, verdeeld over twee woongebouwen. Op woensdag 15 december droeg de aannemer de sleutels symbolisch over aan Patrimonium en de corporatie op haar beurt aan de gemeente Veenendaal.

De twee appartementengebouwen staan op Eiland L, op de hoeken van de straten Vogeltjesmarkt/Waagmeester en Vogeltjesmarkt/Groenplaats. De straatnamen verwijzen naar het thema ‘Antwerpen’, dat voor Eiland L is gekozen in het kader van het Gilbert van Schoonbekejaar in 2019. De woningen variëren in grootte, van 40 m² tot 80 m². De achterzijde van de woningen én de parkeerplaatsen liggen aan de ‘binnenkant’ van de twee bouwblokken. Daardoor blijven de auto’s grotendeels uit het zicht.

Verder bouwen in Veenendaal-Oost

Trees van Haarst, directeur-bestuurder van Patrimonium woonservice is blij met de oplevering. “Het afgelopen jaar ging het in het nieuws, naast corona, misschien wel het meest over de wooncrisis. Als woningcorporatie willen we er alles aan doen om zo veel mogelijk nieuwe woningen te bouwen. Maar onze mogelijkheden en middelen zijn beperkt. We zijn blij dat we desondanks toch weer 63 mooie, nieuwe en duurzame woningen hebben kunnen bouwen in Veenendaal. En ook komend jaar bouwen we verder.”

Bouwen voor iedereen

Bij de officiële oplevering gingen de sleutels symbolisch van aannemer KlaassenGroep naar Patrimonium, waarna Trees van Haarst de sleutels aan de gemeente Veenendaal gaf, in de persoon van wethouder Engbert Stroobosscher. “In Veenendaal bouwen we voor de toekomst”, zegt de wethouder. “We streven naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan woningen voor iedereen. Zeker voor specifieke doelgroepen waarvoor het op dit moment moeilijk is om aan een passende woning te komen, zoals starters op de woningmarkt en ouderen die een zorggeschikte woning zoeken nabij voorzieningen. Maar ook voor mensen die minder te besteden hebben. De nu opgeleverde sociale huurwoningen maken het ook voor hen mogelijk om comfortabel te wonen in onze mooie gemeente.”

Veel belangstelling

Toen de nieuwe appartementen afgelopen zomer in de verhuur gingen, bleek de belangstelling groot. “Hoewel de oplevering nog maanden zou duren, waren ze in recordtijd verhuurd”, vertelt Trees van Haarst. “De eerste bewoners hebben er inmiddels hun intrek genomen. En begin volgend jaar zullen alle appartementen zijn bewoond.” Aan de overkant worden ondertussen de eilanden H, I en K bouwrijp gemaakt. “Daar bouwt Patrimonium komend jaar 61 nieuwe woningen en appartementen”, legt Van Haarst uit. “Met de mogelijkheden en middelen die we hebben, blijven we bouwen, voor jong en oud en voor alle levensfasen geschikt. Zo helpen we de wooncrisis het hoofd te bieden.”

Kijk voor meer informatie en impressies op eiland-l.nl

Bij de foto: symbolische overhandiging van de sleutels van Michel Menting (algemeen directeur KlaassenGroep) aan Trees van Haarst (directeur-bestuurder Patrimonium woonservice) aan Engbert Stroobosscher (wethouder gemeente Veenendaal).

 

Deel deze pagina