Weken van duurzaam Veenendaal: uitdagingen én prijzen

Publicatiedatum: 02-10-2021

Ook in 2021 zijn er weer de ‘Weken van duurzaam Veenendaal’. Dit jaar vinden die plaats van 4 t/m 16 oktober. Patrimonium en de Veenendaalse Woningstichting organiseren in die weken verschillende activiteiten, allemaal gericht op duurzaam wonen.

Huurders kunnen dit jaar prijzen winnen met hun beste ideeën voor het besparen van energie. Onder het motto Een duurzame wereld, maar hoe dan? dagen we onze huurders uit in de challenge: wie heeft het beste idee voor energiebesparing, circulariteit of klimaatadaptie?

 

Challenge 1: beste idee voor energiebesparing, circulariteit of klimaatadaptie

Voor een duurzame woonomgeving zorgen we met z’n allen. En dat gaat sneller en beter als we onze kennis en ervaring met elkaar delen. Of het nu gaat om energiebesparing, circulariteit of klimaatadaptie: alle bijdragen zijn welkom! Wat is uw beste idee voor een duurzame woonomgeving? Deel het met ons en wie weet valt u in de prijzen! Voor de drie beste ideeën liggen waardebonnen van 50, 30 en 20 euro klaar.

Lees hier hoe u kunt deelnemen aan challenge 1

 

Challenge 2: wie bespaart de meeste energie?

Voor een tweede challenge geven we in de Weken van duurzaam Veenendaal de aftrap. We dagen huurders uit het komende jaar zo veel mogelijk energie te besparen. Goed voor het milieu en de portemonnee, want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. Hoeveel u bespaart in het komende jaar, laat u eenvoudig zien aan de hand van uw eindafrekening voor gas en elektra in 2021 en 2022. In de Weken van duurzaam Veenendaal 2022 maken we de winnaars bekend.

Lees hier hoe u kunt deelnemen aan challenge 2

 

9 oktober: informatiemarkt duurzaamheid

Op zaterdag 9 oktober vindt in het gemeentehuis van Veenendaal de Informatiemarkt Duurzaam Wonen plaats. Patrimonium en de Veenendaalse Woningstichting staan daar met een gemeenschappelijke kraam. We geven daar informatie over duurzaamheid en energiebesparing. Leden van onze huurdersvereniging vertellen meer over het werk van de energiecoaches en hoe u zelf energiecoach kunt worden. Voor alle bezoekers hebben we naast informatiemateriaal ook een handige attentie klaarliggen, waarmee u direct kunt beginnen met besparen op uw waterverbruik.

Noteer dus vast in uw agenda: 9 oktober, 11.00 – 15.00 uur, gemeentehuis Veenendaal: Informatiemarkt Duurzaam Wonen.

 

Digipanel: huurders geven hun mening over duurzaamheid

Voorafgaand aan de Weken van duurzaam Veenendaal vragen we onze huurders naar hun ideeën over, plannen met en bijdragen op het gebied van energiebesparing én hun wensen en behoeften als huurder op dat gebied. Dat doen we via ons Digipanel. De resultaten maken we bekend we in de Weken van duurzaam Veenendaal.

Deel deze pagina